Mijn favorieten

Productierechten

Het verkopen van productierechten is een zaak waar u waarschijnlijk slechts eenmaal in uw leven over beslist. Een zaak waarmee bovendien grote financiële belangen gemoeid zijn. Een weloverwogen beslissing is dan ook zeker op z’n plaats. De makelaars van Maalderink & Lutke Willink B.V. kunnen u hierbij adviseren en ondersteunen.

Bij verkoop van productierechten denken wij aan:
  • Melkvee fosfaatrechten
  • Varkensrechten 
  • Pluimveerechten 
  • Betalingsrechten
Dat de landbouw in ontwikkeling is moge duidelijk zijn. Het nieuwe mestbeleid en het bedrijfstoeslagrechtensysteem, heeft als gevolg dat er weer nieuwe regels zijn waar de agrarische sector mee te maken krijgt. Door continue scholing en het volgen van cursussen kunnen wij u bij de verkoop van dienst zijn, om welk productierecht het ook gaat.
Om een verkooptransactie goed te laten verlopen dienen voor de verkoop een aantal aandachtspunten besproken te worden. Wij staan u bij om een weloverwogen beslissing te maken voor het beste resultaat. Omdat wij thuis zijn in de agrarische markt, kunnen wij u van goed advies voorzien, zowel met betrekking tot de markt in zijn algemeen als de marktprijs dat op dat moment actueel is.

Zorgvuldige juridische en fiscale afhandeling
De verkoop van productierechten vraagt om een zorgvuldige juridische afhandeling, waarbij de afspraken in contracten worden vastgelegd. Uw makelaar zet alle aandachtspunten voor u op een rij. Ook zullen de fiscale gevolgen van de verkoop onder de loep worden genomen. Te denken valt dan aan de BTW, de inkomstenbelasting en de vervangingsreserve.Maalderink & Lutke Willink B.V. heeft de benodigde kennis in huis en werkt uiteraard nauw samen met uw accountant.

Financiële afhandeling
Maalderink & Lutke Willink werkt met een derdenrekening. Dit geeft zekerheid voor zowel verkoper als koper, waar het gaat om grote financiële belangen.

Meer informatie
Voor nadere informatie neemt u contact met ons op.

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring