Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Landgoed "Kleine Beer" in Westendorp 7054 AZ

Landgoed "Kleine Beer"

7054 AZ Westendorp
Vraagprijs € 549.000,- k.k.
Te koop

Omschrijving

Landgoed “Kleine Beer” inclusief een bouwkavel voor de realisatie van maximaal 3 zelfstandige woningen van in totaal 2.500 m3 en met 450 m2 aan bijgebouwen. Dit alles is te realiseren op ± 6 hectare grond. 
U wordt de mogelijkheid geboden om voor een vrije karakteristieke bouwstijl te kiezen. 

Uw voordelen op basis van:
1.    Afgerond...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Bouwgrond
Lees meer

Omschrijving

Landgoed “Kleine Beer” inclusief een bouwkavel voor de realisatie van maximaal 3 zelfstandige woningen van in totaal 2.500 m3 en met 450 m2 aan bijgebouwen. Dit alles is te realiseren op ± 6 hectare grond. 
U wordt de mogelijkheid geboden om voor een vrije karakteristieke bouwstijl te kiezen. 

Uw voordelen op basis van:
1.    Afgerond bestemmingsplan waar direct met een architect en aannemer aan de slag kan worden gegaan.
2.    Koopsom is voor de snelle beslissers inclusief de kosten van het nog te realiseren inrichtingsplan van het landgoed waarop de bouwkavel is gelegen.
3.    Meerdere (maximaal 3) zelfstandige wooneenheden te realiseren van in totaal 2.500m 3 en met 450 m2 aan bijgebouwen.
4.    Te koop met vrije keuze van architect en aannemer.
5.    Locatie heeft een snelle ontsluiting op de A18 Varsseveld-Doetinchem.
6.    Het openbaar vervoer ligt betreffende busvervoer op ± twee kilometer en betreffende treinvervoer op ± drie kilometer van het landgoed.
7.    Deskundige advisering bij aankoop over onder andere de fiscale voordelen.

In het mooie coulisselandschap midden in de Achterhoek worden in een rustige natuurlijke omgeving de mogelijkheden geboden om een nieuw landgoed te  realiseren. Het landgoed is aansluitende 3 andere landgoederen, waardoor er een grote eenheid van natuur is gerealiseerd. 
Om een goed beeld te krijgen van de ligging van het Landgoed ziet u op de bijlagen foto's en 'inrichtingskaart' de hoek van de wegen Toldijk en Spaanse Laan; daar is het begin van de oprit naar uw landgoed en het fantastische weidse uitzicht!

De kavel wordt vrij van architect en aannemer geleverd. Van de getoonde impressies, kunnen wij u uiteraard met de architectenbureaus in verbinding stellen.

Bestemmingsplan
De bestemmingsplanprocedure is afgerond, wat betekend dat realisatie ervan met de ontwikkeling van de bouwmogelijkheid geen belemmeringen met zich mee brengt. 
Er worden twee plankaarten weergegeven zoals het bestemmingsplan nu definitief is vastgesteld. Hiermee zijn twee bouwkavels ontstaan voor ieder maximaal 3 zelfstandige woningen. 

Realisatie Landgoed
De bouwkavel is gelegen op het landgoed "Kleine Beer' dat naast het zojuist verkochte landgoed 'Grote Beer' ligt. Hiermee vormt zich ± 10 hectare nieuw aan te leggen natuur met twee landhuizen. 
De eigenaar neemt de verplichting op zich het landgoed aan te leggen conform het goedgekeurde inrichtings- beplantingsplan. 
De bouwlocatie dat onderdeel uitmaakt van het totale landgoed is door koper zelf te ontwikkelen. 
Wanneer een landgoed wordt gerangschikt onder de natuurschoonwet, biedt dit koper/eigenaar diverse aantrekkelijke fiscale voordelen. Onder andere het buiten invordering houden van successierechten en schenking, vrijstelling van overdrachtsbelasting en een vermindering van de WOZ-waarde.

De Omgeving

Westendorp 
Westendorp is een dorp in de Gelderse Achterhoek, in de gemeente Oude IJsselstreek. Het dorp telt bijna 1200 inwoners.

Nabij Westendorp liggen de natuurgebieden Tandem, Noorderbroek en landgoed het Hoenderbosch. Westendorp heeft een actief verenigingsleven, met onder meer een gemengd koor, toneel en feestvereniging. In Westendorp staan verder twee basisscholen .

Gemeente Oude IJsselstreek
Gemeente Oude IJsselstreek is in 2005 ontstaan uit een fusie van de voormalige gemeenten Gendringen en Wisch. Het heeft een oppervlakte van zo'n 140 vierkante kilometer en er wonen bijna 40.000 inwoners. De gemeente is goed bereikbaar via de A18, de N317 en via Duitsland over de A3.

De rivier de Oude IJssel is van groot belang voor de gemeente. Vroeger leverde het ijzer, waardoor zich hier bekende ijzersmelterijen vestigden, als ATAG, Pelgrim, Etna en DRU. Tegenwoordig biedt de rivier tal van recreatiemogelijkheden, een maakt het de Oude IJsselstreek een prettig gebied om in te wonen.

Een van de sterkste punten van de gemeente Oude IJsselstreek is de natuur. Er zijn veel natuur- en recreatiegebieden zoals het bos Engbergen, de Vennebulten, het Tandem, Noorderbroek en het Idink- en Nibbelinkbos.

Onderwijs
Het Almende College is een scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs in de zuidelijke Oude IJsselstreek met locaties voor VMBO (Bluemers en Wesenthorst) en HAVO/VWO (Isala). Ze omvat alle vormen van voortgezet onderwijs.

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer ligt betreffende busvervoer op 
± 2 kilometer van het landgoed. Het betreft de buslijn 
Doetinchem-Enschede.
Het treinstation ligt op ± 3 kilometer van het landgoed. 
Het betreft de spoorlijn Arnhem-Winterswijk.?


 
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 549.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Bouwgrond Bouwvorm N.v.t. Bouwgrond Ja Indeling Perceeloppervlakte 2500 m²

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Neem contact met ons op

Vul hier uw contactgegevens in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.