Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Eckhorsterstraat 5 En 5A in Zelhem 7021 KV

Eckhorsterstraat 5 en 5a

7021 KV Zelhem, NL
Prijs op aanvraag Beschikbaar

Omschrijving

Twee bedrijfswoningen met diverse bedrijfsopstallen ten behoeve van de zeugenhouderij wordt u aangeboden op in totaal 1.26.85 hectare, met als optie meer grond bij te kopen.

De bedrijfslocatie is goed ontsloten op de openbare weg (Eckhorsterstraat) en ligt vrij in het buitengebied van Zelhem.

Op de bedrijfslocatie kunnen 72 kraamzeugen, 224 gust- en dragende zeugen, 1032...
Lees meer

Kenmerken

Hoofdtype(n) Varkenshouderij Perceeloppervlakte 01 ha 26 a 85 ca
Lees meer

Omschrijving

Twee bedrijfswoningen met diverse bedrijfsopstallen ten behoeve van de zeugenhouderij wordt u aangeboden op in totaal 1.26.85 hectare, met als optie meer grond bij te kopen.

De bedrijfslocatie is goed ontsloten op de openbare weg (Eckhorsterstraat) en ligt vrij in het buitengebied van Zelhem.

Op de bedrijfslocatie kunnen 72 kraamzeugen, 224 gust- en dragende zeugen, 1032 gespeende biggen, 9 opfokzeugen en 2 beren worden gehouden.

Het zeugenbedrijf wordt door de eigenaren te koop aangeboden, omdat een opvolger ontbreekt en mede hierdoor opgave heeft gedaan voor de stoppersregeling.

Op het bedrijf is prettig te werken met korte looplijnen, gesloten erf en er valt een prima resultaat c.q. inkomen te behalen.

Bedrijfswoning (nr. 5):
De boerderij is van oorsprong eind 1700 gebouwd en nadien verbouwd en gerenoveerd. In 2011 is de kap geheel gerenoveerd en met riet en pannen gedekt.
De gevels zijn met steens muren opgetrokken en aan de binnenzijde zijn platen aangebracht. De woning verkeert in goede staat van onderhoud.
Indeling begane grond: hal, berging, woonkeuken, woonkamer, slaapkamer toilet en badkamer met douche.
Indeling 1e verdieping: 2 slaapkamers.

Achterhuis boerderij:
Het achterhuis is in goede staat van onderhoud. De gerenoveerde kap is in 2011 voorzien van vloerplaten waarop riet is gedekt en de onderzijde met pannen gedekt. De gevels zijn met steens muren opgetrokken met een goed voegwerk. Het achterhuis fungeert als berging met werkplaats.

Aangebouwde schuur boerderij:
De schuur met een afmeting van 12m x 6m fungeert als berging. De gevels zijn grotendeels met steen opgetrokken waarop de houten kapconstructie asbestcement golfplaten liggen.

Bedrijfswoning (nr. 5a):
De woning is aan de boerderij gebouwd in 1922 en is in 1976 vergroot.
De gevels zijn met steens muren opgetrokken waarbij nadien een binnen spouwblad is gemaakt. De woning verkeert in goede staat van onderhoud.
De houten kozijnen zijn voorzien van grotendeels dubbel glas.

Indeling begane grond: ingang (hygiënesluis met douche), bijkeuken, toilet, woonkeuken, woonkamer, berging, kantoor, slaapkamer en badkamer met douche.
Indeling 1e verdieping: 2 slaapkamers en klein studeerkamertje.

Het object is aangesloten op gas, water, elektra en riool. De bedrijfsopstallen zijn aangesloten op een eigen-waterinstallatie met ontijzering. Tevens is er een noodstroomvoorziening.
De woning is geheel voorzien van centrale verwarming, waarvan de Atag combiketel dateert uit 2016.

Bedrijfsopstallen:
Op het erf staan diverse varkensstallen, gefaseerd gebouwd en geheel
ingericht voor de zeugenhouderij. Een deel van de varkensstallen hebben een groenlabel-keurmerk. Alle stallen zijn voorzien van een hogedruk-ringleiding voor het reinigen en ontsmetten. In oktober 2017 is een geheel nieuw klimaatsysteem geïnstalleerd met afzonderlijke frequentieregelaars op afstand te bedienen.

De meeste mestputten zijn ondiep (50 cm) uitgevoerd dan wel in dubbeldeks uitvoering en gedeeltelijk voorzien van een rioolsysteem.

Biggenstal:
De biggenstal is gebouwd in 1997 als DeLvris Groenlabelstal.
De stal is met geïsoleerde spouwmuren opgetrokken en heeft vrijdragende stalen spanten, waarop de geïsoleerde kap met asbestvrije golfplaten is gedekt.
De afdelingen zijn voorzien van metalen driekantsroosters die in 2010 zijn vervangen en in de betonvloer ligt vloerverwarming. Onder de vloeren en roosters is kanaalventilatie aanwezig. De dubbeldekskelders onder de gehele stal zijn middels een rioolsysteem aangesloten op een mestkanaal langs de zijgevel.
De stallen zijn voorzien van een automatisch voersysteem en klimaatcomputer.
Indeling:
Aan de centrale gang zijn 6 afdelingen met ieder 18 hokken voor 10 biggen.

Kraamstal:
De stal is gebouwd in 1982 en is in 2004 gerenoveerd. In 1986 is de stal vergroot waarvan de inrichting nog aanwezig is. De inrichting van alle kraamstallen zijn in 1998 vervangen.
De stal is volledig onderkelderd, met spouwmuren opgetrokken en heeft houten spanten waarop de geïsoleerde kap met asbestcement golfplaten is gedekt.
De afdelingen zijn voorzien van metalen driehoek roosters, kunststof vloeren en betonvloeren, automatisch voersysteem en klimaatcomputer

Kraam- / dekstal:
De stal is gebouwd in 1992 en in 1998 vergroot. De gevels zijn met spouwmuren opgetrokken, gemetselde afdelingsmuren en stalen spantwerk, waarop de geïsoleerde kap met asbestcementvrije golfplaten is gedekt.
De inrichting bestaat uit een kantoor met 2 Atag Blauwe Engel verwarmingsketels (bouwjaar 2014) en een warmwatervoorziening met boiler. Aan de centrale gang zijn 5 afdelingen met 8 kraamhokken, ziekenstal, dekstal met 2 afdelingen waarin 44 en 34 boxen met vrije uitloop en 3 hokken voor
9 opfokgelten. In 1998 is een afdeling aangebouwd voor 144 dragende zeugen met vrije uitloop. De stallen zijn voorzien van beton(rooster)vloer, kunststofvloer en metalen driehoek-roosters, automatisch voersysteem en klimaatcomputer.
De 5 afdelingen met 8 kraamhokken zijn voorzien van een rioolsysteem.

Schuur / Berging:
Achter de boerderij staat een schuur waarvan de gevels met hout en steen zijn opgetrokken en de houten spantconstructie is met asbestcement golfplaten gedekt. De schuur bestaat uit twee afdelingen fungerend als berging.

Schuur / Berging:
Aan de overzijde van de openbare weg is een agrarisch bouwperceel gekoppeld aan de bedrijfslocatie Eckhorsterstraat 5 en 5a. Hierop staan 3 schuren waarvan twee aan elkaar geschakeld. De gevels zijn met hout en steen opgetrokken. Op de houten spantconstructie is de kap met pannen en golfplaten gedekt.
De opstallen fungeren als (werktuig)berging en opslagruimte.

Landbouwgrond:
Op basis van de gebruiksoppervlakte wordt er met het zeugenbedrijf 16,46 hectare landbouwgrond geëxploiteerd waarvan 3,15 hectare in eigendom. Het betreffen 3 percelen die als optie zijn bij te kopen.
De betalingsrechten die op deze grond rusten (in totaal 16,48 betalingsrechten) hebben een basiswaarde van € 224,38 per recht.

Milieuvergunning/NB-vergunning:
De gemeente Bronckhorst heeft voor dit zeugenbedrijf op 28 maart 2006 een vergunning ingevolge de Wet Milieubeheer afgegeven voor:
- 15 vrouwelijk jongvee
- 72 kraamzeugen
- 224 guste en dragende zeugen
- 2 dekberen
- 1.065 gespeende biggen
- 63 opfokzeugen
- 1 volwassen pony

De provincie Gelderland heeft voor dit zeugenbedrijf een vergunning ingevolge de Natuurbeschermingswet 1998 afgegeven voor:
- 15 vrouwelijk jongvee (RAV: A3)
- 56 kraamzeugen (RAV: D1.2.100)
- 16 kraamzeugen (RAV: D1.2.6)
- 80 guste en dragende zeugen (RAV: D1.3.100)
- 144 guste en dragende zeugen (RAV: D 1.3.11)
- 1032 gespeende biggen (RAV: D1.1.4.1)
- 480 vleesvarkens (RAV: D32.7.2.1)
- 9 opfokzeugen (RAV: D3.100.1)
- 2 dekberen (RAV: D2.100)
- 1 pony (RAV: K3)

Mestopslagcapaciteit:
Op de bedrijfslocatie kan ± 1.100 m3 mest worden opgeslagen in kelders onder de stallen. Bij volledige bezetting bedraagt de maximale opslagduur ± 8 maand.

Overige voorzieningen:
- Hygiënesluis met douche en toilet.
- diverse polyester voersilo’s
- technische ruimte met:
- eigen waterinstallatie met ontijzering
- cv-ketels
- spoelplaats
- kadaverkoeling
- centrale losplaats voor de voersilo’s

Varkensrechten:
Bij het bedrijf behoren 659,2 varkenseenheden in eigendom.

Bestemming:
Het object is gelegen in het buitengebied van Zelhem nabij de woonkern van buurtschap Velswijk. De bestemming conform het ontwerp-bestemmingsplan “Landelijk gebied Bronckhorst” is “enkel bestemming agrarisch”, met archeologische verwachtingswaarde. Het agrarisch bouwperceel is bestemd voor twee zelfstandige woningen en heeft de functieaanduiding “Intensieve Veehouderij”.
Algemeen Aanmelding In verkoop genomen Hoofdtype(n) Varkenshouderij Type onderneming Zeugenbedrijf Aantal fokvarkensstallen 2 Aantal fokvarkens 305 Aantal biggenstallen 1 Aantal biggen 1032 Varkens rechten 659 Overdracht Status Beschikbaar Prijs op aanvraag Aanvaarding In overleg Oppervlakte Perceeloppervlakte 01 ha 26 a 85 ca Huiskavels 01 ha 26 a 85 ca Woonruimte Oppervlakte woonkavel 01 ha 26 a 85 ca Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Neem contact met ons op

Vul hier uw contactgegevens in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.