Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Kasteelweg 3 En 3A in Sinderen 7065 AX

Kasteelweg 3 en 3a

7065 AX Sinderen, NL
Prijs op aanvraag Beschikbaar

Omschrijving

In het buitengebied van Sinderen ligt een agrarische bedrijfslocatie, geheel vrij gelegen. De locatie bestaat uit twee zelfstandige geschakelde bedrijfswoningen, diverse bedrijfsgebouwen met voorzieningen en wordt aangeboden met in totaal 4.24.30 hectare. De locatie is bij uitstek geschikt om vanwege de agrarische bestemming, kleinschalige bedrijfsactiviteiten uit te voeren ten behoeve van onder...
Lees meer

Kenmerken

Hoofdtype(n) Overig agrarisch Grondsoort Zand Perceeloppervlakte 04 ha 24 a 30 ca
Lees meer

Omschrijving

In het buitengebied van Sinderen ligt een agrarische bedrijfslocatie, geheel vrij gelegen. De locatie bestaat uit twee zelfstandige geschakelde bedrijfswoningen, diverse bedrijfsgebouwen met voorzieningen en wordt aangeboden met in totaal 4.24.30 hectare. De locatie is bij uitstek geschikt om vanwege de agrarische bestemming, kleinschalige bedrijfsactiviteiten uit te voeren ten behoeve van onder andere rundveehouderij of paardenhouderij.

De boerderij
De boerderij bestaande uit een voor- en achterhuis is traditioneel gebouwd in 1925. De afmetingen bedragen 11.5m x 11 m en heeft een inhoud van ± 600m3. De steens muren zijn nadien met een binnenspouwblad voorzien. De niet geïsoleerde met asbestplaten beschoten kap is met betonpannen gedekt. De houten kozijnen zijn grotendeels met
thermopane voorzien met uitzondering van de eerste verdieping. De centrale verwarming is op de begane grond als op de eerste verdieping.

Indeling
Hal met toegang naar de centrale hal in het voorhuis, achterhuis, woonkeuken, badkamer, toilet en wasruimte. De woonkeuken heeft toegang tot de functionele kelder en doorloop naar de woonkamer. De centrale hal centrale hal in het voorhuis heeft tevens toegang tot de woonkeuken en woonkamer, een tweede woonkamer en trap naar de eerste verdieping.

Op de eerste verdieping is de overloop, drie slaapkamers, ruime bergzolder en twee zolderkamers. Tevens is er een twee trap naar de begane grond.

Achterhuis
Het achterhuis heeft een afmeting van 11,5m x 12m. De gevels zijn met steens muren opgetrokken. De houten spanten waarop de sporenkap is met pannen gedekt. Het achterhuis is opgedeeld in twee ruimtes. Eén is de originele deel met grupstal waar zich ook de eigen waterinstallatie zich bevindt. De andere ruimte is afgetimmerd, geïsoleerd en te verwarmen. Deze ruimte is goed te gebruiken voor recreatieve doeleinden.

Tweede bedrijfswoning
In 1925 is gelijktijdig met de bouw van de boerderij de middels een tussenbouw verbonden varkensschuur gebouwd. In 1990 is deze schuur geheel omgebouwd tot woning. Inhoud bedraagt ± 375 m3. In 2002 is een nieuwe keuken ingebouwd en is de eerste verdieping geheel verbouwd. De gevels zijn met geïsoleerde spouwmuren opgetrokken waarop de kap met geïsoleerde dakplaten is gedekt waarop pannen. De woning is aangesloten op gas, water,
elektra en riool, voorzien van thermopane beglazing en centrale verwarming (ketel 2003). In de woning zit een tussenmeter voor elektriciteit. De hoofdmeter zit in de boerderij.

Indeling
Hal met toegang naar toilet, meterkast, slaapkamer, keuken en bijkeuken. Vanuit de keuken is een doorloop naar de woonkamer. Vanuit de bijkeuken is toegang naar toilet, badkamer met douche. Op de eerste verdieping is een overloop met toegang tot de hobbykamer met doorloop naar een praktijkruimte.

Bedrijfsopstallen
Op de bedrijfslocatie staan meerdere bedrijfsgebouwen die hoofdzakelijk ten behoeve van de melkveehouderij in gebruik zijn geweest. De meeste gebouwen verkeren in matige staat van onderhoud.

Rundveestal
Deze stal is gebouwd in 1972, waarna in 1976 vergroot. De afmetingen bedragen 26,8m x 20,4m. De gevels zijn met hout en metalen damwandplaten op stenen voet opgetrokken. Op de houten spanten ligt een geïsoleerde gordingkap met asbestcementgolfplaten gedekt. De vloeren bestaan uit beton en betonroosters. Onder de roosters een mestkelder van in totaal 281 m3. De inrichting bestond uit 65 strooiselboxen en zelfsluitend voerhek en is reeds gesaneerd. Aan de stal staat de schuur waarin het voormalig tanklokaal en melkstal waren gerealiseerd en inmiddels geheel gesaneerd. Afmetingen van de schuur bedragen 12m x 8m. De gevels zijn met spouwmuren opgetrokken waarop de houten kapconstructie de gordingkap met asbestcement golfplaten gedekt. Deze schuur is in gebruik als berging en hobbyruimte.

Voormalige varkensschuur
Deze voormalige varkensschuur is gebouwd in 1970. De afmetingen bedragen 9,15m x 25,8m. Nadien is de inrichting gesaneerd, waarbij de gierkelders grotendeels zijn dichtgestort met zand. De gevels zijn met spouwmuren opgetrokken. Op de houten spanten een gordingkap met planken beschoten en met asbestcementvrije golfplaten gedekt. Deze schuur is in gebruik als garage, berging en werkplaats.

Voormalige pluimveeschuur (berging)
Deze voormalige pluimveeschuur heeft een afmeting van 25m x 12m. De gevels bestaan uit metalen damwandplaten op stenen voet. De houtenspanten waarop de houten kapconstructie is met planken beschoten en met zinken platen gedekt. De vloer bestaat uit zand en beton. De berging wordt als zodanig gebruikt en voor machineberging.

Werktuigenberging
Deze berging is gebouwd in 1975. De afmetingen bedragen 16m x 8m. De gevels zijn met halfsteens muren opgetrokken. Op de stalen spanten is de gordingkap met asbestcement vrijegolfplaten gedekt. De vloer bestaat uit beton. De 5 spantvakken zijn ieder 3,20 meter breed.

Karloods
De werktuigberging met inpandige schuur is geheel gesaneerd met uitzondering van de houten gebinten. De afmetingen bedragen 13m x 8m. De vloer bestaat uit zand en beton.

Werktuigenberging
Deze schuur is gebouwd in 1975. De afmetingen bedragen 21m x 7,9m. De gevels zijn met halfsteens muren opgetrokken. Op de stalen spanten ligt de gordingkap met asbestvrije golfplaten gedekt waarop 44 zonnepanelen.
De vloeren bestaan uit beton. Inrichting bestaat uit twee paardenboxen, werktuigberging, fietsenhok, werkplaats en twee garageboxen.

Voorzieningen
Kuilvoerplaten: 
Op het erf ligt een sleufsilo van 40m x 8m met keerwanden van 1 meter en een kuilvoerplaat van 45m x 8m. Deze verharding bestaat uit betonklinkers en beton. 
Erfverharding: 
De toegangsweg bestaat uit asfalt. Het erf is grotendeels verhard met betonklinkers. 
Zonnepanelen: 
Zelfvoorzienend in stroomverbruik. Piekbelasting 17.000 Kw.
Nutsvoorzieningen: 
De bedrijfslocatie is aangesloten op gas, water, elektra, riool en glasvezel.
Landbouwgrond:
Aanhorig de bedrijfslocatie met een oppervlakte van 1.39.68 hectare ligt 2.84.62 hectare
landbouwgrond op basis van de grondregistratie bij RVO. De gronden worden conform de
Meststoffenwet als zandgrond aangemerkt
Bestemming:
Het object heeft de bestemming “enkelbestemming agrarisch met waarden”. De functieaanduiding
geeft aan dat er “twee bedrijfswoningen aaneen” gevestigd mogen zijn op deze locatie.
Vergunningen:
In het kader van het huidige c.q. beoogde gebruik zijn de navolgende vergunningen aanwezig:
- Milieuvergunning voor het houden van 44 melkkoeien, 34 stuks jongvee en 1 paard.
- Datum afgifte 23 oktober 1997
- NB-vergunning Niet aanwezig
Zakelijke rechten:
Op het perceel rusten naast de gebruikelijke waterschapslasten geen zakelijke rechten.
Jachtrecht:
Het jachtrecht is verpacht. De nieuwe eigenaar zal dit recht de nog lopende termijn stand blijven doen.
Algemeen Aanmelding In verkoop genomen Hoofdtype(n) Overig agrarisch Type onderneming Overig agrarisch Grondsoort Zand Opstallen Rundvee stal Oppervlakte: 550 m²; bouwjaar: 1972 Voormalige varkensschuur Oppervlakte: 235 m²; bouwjaar: 1970 Voormalige pluimveeschuur Oppervlakte: 300 m²; bouwjaar: 1962 Werktuigenberging Oppervlakte: 130 m²; bouwjaar: 1975 Karloods Oppervlakte: 105 m² Werktuigenberging Oppervlakte: 165 m²; bouwjaar: 1975 Overige voorzieningen Overig Kuilvoerplaten
Erfverharding
Zonnepanelen
Overdracht Status Beschikbaar Prijs op aanvraag Aanvaarding In overleg Oppervlakte Perceeloppervlakte 04 ha 24 a 30 ca Woonruimte Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Redelijk Bouwjaar 1924 Kadastrale gegevens Gemeente Varsseveld Sectie C Perceelnummer 2602 Oppervlakte 42430 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Neem contact met ons op

Vul hier uw contactgegevens in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring