Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Scheiddijk 14 En 14A in Ruurlo 7261 SM

Scheiddijk 14 en 14a

7261 SM Ruurlo, NL
Prijs op aanvraag Verkocht

Omschrijving

Tussen Ruurlo en Groenlo, wordt u te koop aangeboden een jongvee-opfokbedrijf dat bestaat uit twee vrijstaande bedrijfswoningen, diverse bedrijfsgebouwen met voorzieningen, alles staande en gelegen op in totaal 35.40.32 hectare grond, waarvan 32,68 hectare landbouwgrond als huiskavel.

Bedrijfswoning Scheiddijk 14:
De bedrijfswoning is gebouwd in 1974. Nadien is er dubbel glas...
Lees meer

Kenmerken

Hoofdtype(n) Jongveeopfokbedrijf Perceeloppervlakte 35 ha 40 a 32 ca
Lees meer

Omschrijving

Tussen Ruurlo en Groenlo, wordt u te koop aangeboden een jongvee-opfokbedrijf dat bestaat uit twee vrijstaande bedrijfswoningen, diverse bedrijfsgebouwen met voorzieningen, alles staande en gelegen op in totaal 35.40.32 hectare grond, waarvan 32,68 hectare landbouwgrond als huiskavel.

Bedrijfswoning Scheiddijk 14:
De bedrijfswoning is gebouwd in 1974. Nadien is er dubbel glas aangebracht in de hardhouten kozijnen. De woning is opgebouwd uit betonnen verdiepingsvloeren, spouwmuren, geïsoleerde en beschoten kap met pannen gedekt. De woning is voorzien van centrale verwarming op de begane grond en 1e verdieping. De woning heeft zelfstandige aansluitingen voor gas en riool.
De hoofdmeter voor water en elektra zit in de achter gelegen oude boerderij. De HR++ combiketel dateert uit 2015.

Indeling: Entree via de bijkeuken met cv en doorloop naar de douche en bijkeuken. De hal geeft toegang tot toilet, slaapkamer, woonkeuken, woonkamer met openhaard en trap naar eerste verdieping. Op de eerste verdieping is een overloop met drie slaapkamers met inbouwkasten.

Bedrijfswoning Scheiddijk 14a:
Deze bedrijfswoning is gebouwd in 1986, waarna in 1999 is een carport met schuurtje aangebouwd.
In 2010 is de buitenzijde gedeeltelijk gerenoveerd. De woning is opgebouwd uit betonnen verdiepingsvloeren, spouwmuren, geïsoleerde en beschoten kap met pannen gedekt.
De woning is voorzien van hardhouten kozijnen voorzien van dubbel glas, centrale verwarming op de begane grond en 1e verdieping. De woning heeft zelfstandige aansluitingen voor gas, water. elektra en riool. De HR++ combiketel dateert uit 2017.

Indeling: Hal met toegang tot toilet, slaapkamer, bijkeuken, woonkeuken (keukenblok uit 2000), woonkamer met openhaard en trap naar eerste verdieping. Vanuit de bijkeuken is toegang tot de berging en woonkeuken.
Op de eerste verdieping is een overloop met vier slaapkamers, badkamer met douche, bad en toilet. Boven de overloop nog een niet functionele vlieringzolder.

Oude boerderij:
De oude boerderij is gebouwd in 1924. Het gebouw van 19m x 14 m is met houten gebinten opgetrokken, gevels van steen waarboven de niet geïsoleerde sporenkap met pannen is gedekt.
De oude boerderij is hoofdzakelijk in gebruik als berging met aansluitend een vaste mestplaat waaronder een gierkelder. Het achterhuis is in oorspronkelijke staat ingericht als deel met aan beide zijden een grupstal. Het voorhuis is grotendeels gestript waarin een vertrek ingericht is voor de eigenwaterinstallatie met ontijzerings- en mangaanfilter. Voor op deel bevindt zich de hoofdmeter voor elektra die in 2004 geheel is vernieuwd. Tevens bevindt zich de watermeter in dit gebouw.

Autogarage/berging:
De afsluitbare berging is gebouwd in 1966. De afmetingen bedragen 12m x 8m. Het gebouw is met hout en steen opgetrokken, heeft een niet geisoleerde kap dat met asbestcementplaten is gedekt.

Rundveestal:
De rundveestal is gebouwd in 1969. In 1982 is een aanbouw gerealiseerd voor 56 stuks jongvee. De afmetingen bedragen 40m x 19m. De stal is met stalen spanten en spouwmuren opgetrokken, heeft een geïsoleerde gordingkap dat met asbestcementgolfplaten is gedekt en aan de binnenzijde met asbestcement platen afgetimmerd. De 2+1-rijige stal voor 55 melkkoeien en 56 stuks jongvee heeft inpandig een 2x4 visgraatmelkstal, tanklokaal en afkalfstal. Alleen onder de betonroosters die in 1997 zijn vernieuwd, is mestopslag voor 300 m3 aanwezig. De stalinrichting (roosters, voerhek en boxen) zijn in 1998 vernieuwd. Deze bestaat uit een “engels”-voerhek, R-boxen en zwevende verhoogde boxen met rubbermatten en strooisel.

Werktuigberging/berging:
De berging is oorspronkelijk gebouwd in 1900. In 1978 is het geheel verbouwd tot de huidige staat. De afmetingen bedragen 20m x 14m. De berging is met stalen spanten en steens en spouwmuren opgetrokken waarop de vrije overspannen gordingkap met asbestcementgolfplaten is gedekt.
Inpandig is een garagebox vanaf de buitengevel toegankelijk en is de overige ruimte als (machine)berging in gebruik.

Werktuigberging:
Deze berging is gebouwd in 1990. De afmetingen bedragen 16m x 13m. De berging is met stalen spanten vrij overspannen en waarop de gordingkap met asbestcementvrije golfplaten is gedekt. De gevels bestaan uit damwandplaten op een stenen voet. De 4 spantvakken zijn 4 meter breed en de vloer bestaat uit betonklinkers.

Voorzieningen:
De mestsilo bestaat uit houten wanden op een betonvoet, waarop de houten kap met polyethyleen-platen is gedekt. De mestsilo is in 1988 gebouwd en in 2015 gerenoveerd, gemoderniseerd en opnieuw voor een periode van 5 jaar goedgekeurd/gecertificeerd.

Vaste mest wordt op een betonplaat met gemetselde keerwanden en waaronder een gierkelder opgeslagen.
Voeropslag vindt plaats op twee betonplaten van 50m x 8m en in een geheel betonnen sleufsilo van 50m x 8m. De erfverharding bestaat uit betonklinkers.

Landbouwgrond:
De huiskavel heeft een gebruiksoppervlakte van 32,68 hectare. Hiervan ligt 5,92 hectare aan de overzijde van de openbare weg. De landbouwgrond wordt geëxploiteerd als grasland en maisland. De ontsluiting is goed via de bedrijfslocatie als rechtstreeks op de openbare weg (Scheiddijk). Op basis van de bodemkartering worden de gronden aangewezen als podzolgronden, zijnde laarpodzolgronden, bestaande uit leemarm en zwak lemig fijn zand en kalkloze zandgronden, zijnde beekeerdgronden, bestaande uit lemig fijn zand.

De landbouwgrond wordt door de eigenaar zelf geëxploiteerd.

Op ± 1,5 kilometer van de bedrijfslocatie lig een perceel maisland met een gebruiksoppervlakte van in totaal 0,71 hectare. De ontsluiting is goed op de openbare weg (Bedelaarsdijk). Op basis van de bodemkartering worden de gronden aangewezen als podzolgronden, zijnde laarpodzolgronden, bestaande uit leemarm en zwak lemig fijn zand en kalkloze zandgronden, zijnde beekeerdgronden, bestaande uit lemig fijn zand.

De bedrijfslocatie heeft een beregeningsbron.

Op basis van de mestwetgeving worden alle gronden aangemerkt als zandgronden.

Vergunningen:
In het kader van het huidige c.q. beoogde gebruik is 27 juli 2015 een activiteitenbesluit milieubeheer afgegeven voor het houden van 74 melkkoeien en 54 stuks jongvee.
Op 9 juli 2015 is een NB-vergunning afgegeven voor het houden van 74 melkkoeien en 54 stuks jongvee.

Vigerend bestemmingsplan:
Het object is gelegen in het buitengebied van Ruurlo. Conform het vigerende bestemmingsplan heeft de locatie een agrarische bestemming met twee zelfstandige bedrijfswoningen.
Er is bij de herziening van het bestemmingsplan “Buitengebied Berkeland 2016” een verruiming van het blokblok aangevraagd.

Vermogensrechten:
Bij het bedrijf worden geen fosfaatrechten en betalingsrechten te koop aangeboden.

Zakelijke rechten:
In tegenstelling tot het zakelijk recht dat is gevestigd, zijnde een vruchtgebruik, wordt het object vrij van huur, gebruik en/of gebruiksrecht opgeleverd.

Zakelijke lasten:
Naast de gebruikelijke waterschapslasten, rust er € 4,18 aan herinrichtingsrente met eindjaar 2021 op het object.
Algemeen Aanmelding In verkoop genomen Hoofdtype(n) Jongveeopfokbedrijf Type onderneming Jongveeopfokbedrijf Overdracht Status Verkocht Prijs op aanvraag Aanvaarding In overleg Oppervlakte Perceeloppervlakte 35 ha 40 a 32 ca

Video's

Plattegronden

Scheiddijk 14 En 14A in Ruurlo 7261 SM Scheiddijk 14 En 14A in Ruurlo 7261 SM Scheiddijk 14 En 14A in Ruurlo 7261 SM Scheiddijk 14 En 14A in Ruurlo 7261 SM Scheiddijk 14 En 14A in Ruurlo 7261 SM Scheiddijk 14 En 14A in Ruurlo 7261 SM Scheiddijk 14 En 14A in Ruurlo 7261 SM Scheiddijk 14 En 14A in Ruurlo 7261 SM Scheiddijk 14 En 14A in Ruurlo 7261 SM

360° Foto's

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Neem contact met ons op

Vul hier uw contactgegevens in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.