Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Tulenstraat 1 in Breedenbroek 7084 AK

Tulenstraat 1

7084 AK Breedenbroek, NL
Prijs op aanvraag Verkocht onder voorbehoud

Omschrijving

Tussen Ulft en Dinxperlo, wordt u te koop aangeboden een jongvee-opfokbedrijf dat bestaat uit een bedrijfswoning met twee wooneenheden en verhuurbaar appartement, diverse bedrijfsgebouwen met voorzieningen en een minicamping met voorzieningen. Bij het bedrijf behoort in totaal 03.40.05 hectare grond in eigendom. Met de verkoop van dit jongvee-opfokbedrijf wordt de mogelijkheid geboden om 24.47.80...
Lees meer

Kenmerken

Hoofdtype(n) Jongveeopfokbedrijf Perceeloppervlakte 03 ha 40 a 05 ca
Lees meer

Omschrijving

Tussen Ulft en Dinxperlo, wordt u te koop aangeboden een jongvee-opfokbedrijf dat bestaat uit een bedrijfswoning met twee wooneenheden en verhuurbaar appartement, diverse bedrijfsgebouwen met voorzieningen en een minicamping met voorzieningen. Bij het bedrijf behoort in totaal 03.40.05 hectare grond in eigendom. Met de verkoop van dit jongvee-opfokbedrijf wordt de mogelijkheid geboden om 24.47.80 hectare grond op basis van geliberaliseerde pacht over te nemen.

Bedrijfswoning:
De bedrijfswoning is gebouwd in 1923. Nadien is de woning gemoderniseerd en is er onder andere in 2012 een aanbouw gerealiseerd ter uitbreiding van het tweede woongedeelte, in 2013 op de gehele benedenverdieping vloerverwarming aangelegd, in 2015 inpandig een afzonderlijk verhuurbaar appartement gerealiseerd en in 2016 is een nieuwe badkamer met bijkeuken op de begane grond gemaakt. De woning is met steensmuren opgetrokken met houten kozijnen die grotendeels voorzien zijn van dubbel glas. De met asbestcement platen beschoten kap is met pannen gedekt. De woning is voorzien van centrale verwarming op de begane grond als op de 1e verdieping, waarbij naast een cv-ketel er een houtkachel is die de woningen geheel voorziet van verwarming. Warmwatervoorziening is middels 3 elektrische boilers en 1 gasboiler. Aansluitingen zijn er op gas, water, elektra met noodstroomaansluiting en riool.

De bedrijfswoning bestaat uit twee wooneenheden en een verhuurbaar appartement.

Indeling 1e woongedeelte:
Op de begane grond is een hal, toilet, badkamer, bijkeuken met natte cel, woonkeuken met toegang tot de kelder, woonkamer met aansluitend een halletje aan de voordeur.
Op de eerste verdieping is een slaapkamer en toegang tot het appartement.

Indeling 2e woongedeelte:
In 2012 is een geheel geïsoleerde aanbouw met plat dak gerealiseerd waarin de entree, bijkeuken en woonkamer/serre. Vanuit de woonkamer/serre is een doorloop naar de woonkeuken met aansluitend douche en toilet en een doorloop naar de slaapkamer.

Indeling verhuurbaar appartement:
Aan de voorgevel zit een vaste trap die zelfstandige toegang biedt tot het appartement gerealiseerd in 2015. Dit appartement is geheel op de eerste verdieping gelegen. Entree in de woonkamer met open keuken waaraan de douche en toilet en ruime slaapkamer.
Via de woonkamer van het appartement is toegang naar de beloopbare bergzolder middels een “Vlizo”-trap.

Rundveeschuur:
De schuur is gebouwd in 1967. De afmetingen bedragen ± 31m x 15m. Het gebouw is met houten spantwerk en spouwmuren opgetrokken, heeft een niet geisoleerde sporenkap dat met pannen is gedekt. De voorzijde betreft het voormalig tanklokaal en is in gebruik als sanitaire ruimte ten behoeve van de camping. De overige ruimte is in gebruik als jongveestalling zowel op stro als op betonroosters met drijfmestkelders. Hierop staan verhoogde zwevende strooiselboxen. Aan de voergang staat een zelfsluitend voerhek. In totaal kunnen er ± 55 stuks jongvee worden gehuisvest.

Jongveeveestal:
De jongveestal is in 2006 gebouwd als een 1+2 rijige openfrontstal ten behoeve van het melkvee. De afmetingen bedragen ± 40m x 18m. De stal is met stalen spanten opgetrokken, betonnen gevels met damwand en heeft een gordingkap dat met asbestcementvrije golfplaten is gedekt.
De stal biedt plaats aan 80 stuks jongvee gehouden op een betonroostervoer met verhoogde
R-boxenmelkkoeien. Aan de voergang staat zowel een zelfsluitend voerhek als voerbuizen. Tevens zijn twee krachtvoerautomaten aanwezig.
Inpandig is een geïsoleerde ontvangstruimte/kantoor en de geheel ontmantelde melkstal (2x9 stands).

Werktuigberging/berging:
De berging is oorspronkelijk gebouwd in 1970 als varkensschuur. Inmiddels is de schuur geheel ontmanteld en in gebruik als berging bestaande uit twee ruimten met een aangebouwde overkapping in gebruik als werktuigberging. De afmetingen bedragen ±25m x 19,5m. De berging is met stalen spanten en halfsteens muren opgetrokken waarop de vrije overspannen gordingkap met asbestcementgolfplaten is gedekt. De mestkelders zijn nog aanwezig en naast de betonroostervloer bestaat de vloer uit betonklinkers en beton.

Berging / autogarage:
Deze berging is gebouwd voor 1960 en heeft een afmeting van ±9,5m x 7,5m. De berging is deels met traditioneel houten gebintwerk opgetrokken waarop de sporenkap met asbestcement golfplaten is gedekt. De gevels bestaan uit halfsteens- en steensmuren op een betonvloer. De opstal is in gebruik als berging.

Voormalig varkensschuur / berging:
Deze schuur is gebouwd in 1987 als varkensschuur bestaande uit een centrale voergang en twee afdelingen. De met stalen spanten opgetrokken schuur met gemetselde spouwmuren heeft een geïsoleerde vrij overspannen gordingkap met asbestcement-golfplaten gedekt. De inrichting ten behoeve van de varkenshouderij is geheel ontmanteld en in gebruik als berging.

Voormalig varkensschuur / berging:
Deze schuur in zeer matige staat, is gebouwd voor 1960. De afmetingen bedragen ±31m x 15m. Op de gemetselde muren de houten spantconstructie waarop de geïsoleerde kap met asbestcement-golfplaten gedekt.
De inrichting ten behoeve van de varkenshouderij is geheel ontmanteld en in gebruik als berging.

Voorzieningen:
Op het erf is een mestopslagkelder voor 350 m3 drijfmest. Afmetingen van deze kelder bedragen ±20m x 13 m. Vaste mest wordt opgeslagen op de mestplaat met keerwanden.

Op het erf liggen 3 sleufsilo’s bestaande uit een vloer met betonklinkers met betonnen keerwand-elementen. Afmetingen bedragen ± 40m x 8m.

Erfverharding bestaat uit beton, betonklinkers en asfalt.

Mini-camping:
Aan het erf ligt een mini-camping waarop 4 staanplekken voor caravans en een vaste stacaravan. Het terrein heeft een vast waterpunt, maar geen voorzieningen (water/elektra) aan de staanplekken.
Sanitaire voorzieningen zitten in het voormalig tanklokaal voor aan de veeschuur. Deze geïsoleerde ruimte is voorzien van twee toilet en douche-units.

Landbouwgrond:
De bedrijfslocatie heeft een omvang van 1.02.20 hectare waarop de bedrijfsopstallen staan en het overige erf betreft. Aanhorig is 9,19 hectare huiskavel die op basis van geliberaliseerde pacht wordt geëxploiteerd. De bedrijfslocatie heeft een beregeningsbron.

Op ruim 1 kilometer afstand van de bedrijfslocatie ligt 2.36.00 hectare landbouwgrond in eigendom en is als bouwland in gebruik.Op basis van de bodemkartering worden deze grond aangewezen als kalkloze zandgronden, zijnde vlakvaaggronden, bestaande uit lemig fijn zand. De landbouwgrond wordt door de eigenaar zelf geëxploiteerd.
Aansluitend wordt 0.93.30 hectare grond bij gepacht. In samenspraak met de eigenaar staat de mogelijkheid open om deze grond bij te pachten dan wel te kopen onder nader te bepalen voorwaarden, waardoor de totale oppervlakte 3.29.30 kan gaan bedragen.

Op ± 1,5 kilometer van de bedrijfslocatie ligt een ontsluitingsweg naar een perceel grond dat op basis van geliberaliseerde pacht wordt geëxploiteerd. De oppervlakte van deze ontsluitingsweg bedraagt 185 m2. De oppervlakte van het pachtperceel bedraagt 2.47.70 hectare.

Op basis van de mestwetgeving worden alle gronden aangemerkt als zandgronden.

Optie; overname 24.47.80 hectare pachtgrond:
Met het jongvee-opfokbedrijf wordt er in totaal 24.47.80 hectare grond op basis van geliberaliseerde pacht geëxploiteerd. In samenspraak met de eigenaar van deze pachtgrond wordt de mogelijkheid geboden deze grond met de bedrijfslocatie en landbouwgrond in eigendom, in de exploitatie mee te nemen. Dit zal met de eigenaar onder nader te bepalen voorwaarden worden overeengekomen.

Vergunningen:
Op 4 januari 2005 is een milieuvergunning afgegeven voor het houden van 75 melkkoeien,
57 stuks jongvee en 664 vleesvarkens.
Op 13 maart 2015 is een NB-vergunning afgegeven voor het houden van 75 melkkoeien, 57 stuks jongvee en 664 vleesvarkens.

Feitelijk wordt er nu alleen jongvee ten behoeve van de melkveehouderij gehouden.

Vigerend bestemmingsplan:
Het object is gelegen in het buitengebied van Breedenbroek. Conform het vigerende bestemmingsplan “Buitengebied Oude IJsselstreek 2017”heeft de locatie een agrarische bestemming.

Vergunningen:
Op 4 januari 2005 is een milieuvergunning afgegeven voor het houden van 75 melkkoeien,
57 stuks jongvee en 664 vleesvarkens.
Op 13 maart 2015 is een NB-vergunning afgegeven voor het houden van 75 melkkoeien, 57 stuks jongvee en 664 vleesvarkens.

Feitelijk wordt er nu alleen jongvee ten behoeve van de melkveehouderij gehouden.

Vigerend bestemmingsplan:
Het object is gelegen in het buitengebied van Breedenbroek. Conform het vigerende bestemmingsplan “Buitengebied Oude IJsselstreek 2017”heeft de locatie een agrarische bestemming.

Vermogensrechten:
Bij het bedrijf worden zowel 2.507 bruto kilogrammen melkveefosfaatrechten als
± 34 betalingsrechten te koop aangeboden.
Bij belangstelling kunnen zowel (een gedeelte van) melkveefosfaatrechten als de betalingsrechten onder nader te bepalen prijs en voorwaarden worden gekocht.

Zakelijke rechten:
In tegenstelling tot het zakelijk recht dat is gevestigd, zijnde een recht van gebruik en bewoning, wordt het object vrij van huur, gebruik en/of gebruiksrecht opgeleverd.

Zakelijke lasten:
Naast de gebruikelijke waterschapslasten, rust er geen herinrichtingsrente op het object.
Algemeen Aanmelding In verkoop genomen Hoofdtype(n) Jongveeopfokbedrijf Type onderneming Jongveeopfokbedrijf Overdracht Status Verkocht onder voorbehoud Prijs op aanvraag Aanvaarding In overleg Oppervlakte Perceeloppervlakte 03 ha 40 a 05 ca Woonruimte Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed

Video's

Plattegronden

Tulenstraat 1 in Breedenbroek 7084 AK Tulenstraat 1 in Breedenbroek 7084 AK Tulenstraat 1 in Breedenbroek 7084 AK Tulenstraat 1 in Breedenbroek 7084 AK

360° Foto's

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Neem contact met ons op

Vul hier uw contactgegevens in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Dit object wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.