Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Aladnaweg 9 En 9A in Aalten 7122 RP

Aladnaweg 9 en 9a

7122 RP Aalten, NL
Prijs op aanvraag Beschikbaar

Omschrijving

Melkveebedrijf gelegen in het “Aaltense Goor”. De bedrijfslocatie bestaat uit twee zelfstandige bedrijfswoningen en diverse bedrijfsopstallen t.b.v. ruim 100 melkkoeien met bijbehorend jongvee. Het bedrijf wordt momenteel geëxploiteerd met 60 hectare grond, waarvan ± 30 hectare grond in eigendom. De mogelijkheid wordt geboden om naast de ± 30 hectare eigendom, ± 20 hectare bij het bedrijf mee te...
Lees meer

Kenmerken

Hoofdtype(n) Melkveehouderij Perceeloppervlakte 29 ha 33 a 90 ca
Lees meer

Omschrijving

Melkveebedrijf gelegen in het “Aaltense Goor”. De bedrijfslocatie bestaat uit twee zelfstandige bedrijfswoningen en diverse bedrijfsopstallen t.b.v. ruim 100 melkkoeien met bijbehorend jongvee. Het bedrijf wordt momenteel geëxploiteerd met 60 hectare grond, waarvan ± 30 hectare grond in eigendom. De mogelijkheid wordt geboden om naast de ± 30 hectare eigendom, ± 20 hectare bij het bedrijf mee te blijven exploiteren met extra huisvesting voor ± 100 stuks jongvee en/of melkkoeien.

Er zijn mogelijkheden om de agrarische bestemming te veranderen tot een lichte industriebestemming. Hierbij zou onder andere opslag van goederen tot de mogelijkheden behoren.

Bedrijfswoning Aladnaweg 9:
Deze boerderij bestaat uit een voor- en achterhuis welke is gebouwd in 1907. Het is opgetrokken uit steensmuren, houten gebintwerk, waarop de ongeïsoleerde sporenkap van het voorhuis met “masonite”-platen beschoten en met pannen gedekt. De woning wordt verwarmd door middel van twee kachels en de slaapkamers door middel van een CV-ketel.
Indeling: centrale hal, keuken met schouw, kelder met opkamer, slaapkamer, woonkamer, douche en toilet, twee slaapkamers. Boven de begane grond is een geheel onverbouwde zolderruimte.

Achterhuis boerderij:
Het achterhuis heeft houten gebinten, hildes waarboven de sporenkap met pannen is gedekt.
De deel met kalverenhuisvesting op stro, waaronder een mestkelder. Een gedeelte van het achterhuis heeft afzonderlijke toegang vanaf buiten en te gebruiken als berging.
Tevens is een deel in gebruik als werkplaats. Het achterhuis geeft toegang tot het woongedeelte.

Bedrijfswoning Aladnaweg 9a:
Deze bedrijfswoning betreft de aanbouw van de boerderij daterend uit 1927 (rundvee/varkensschuur). In 1980 is de begane grond verbouwd tot woning en is totaal gescheiden van nummer 9. In 1990 is de bovenverdieping verbouwd tot slaapruimten.

Indeling: hal met aansluitend een bijkeuken met doorloop naar de hygiënesluis, kantoor, woonkamer met schouw en aan voorzijde een halletje met watermeter, slaapkamer met inloopkasten, douche, toilet, trap naar eerste verdieping en woonkeuken
Verdieping: overloop met toegang tot 4 slaapkamers, speelkamer, douche en toilet, twee inbouwkasten en een deels beloopbare vlieringzolder.

Overdekt terras:
In de tuin bij de bedrijfswoning Aladnaweg 9a staat een overdekt terras met hout op stenen voet opgetrokken en waarop de kap met pannen gedekt. De opstal is voorzien van water, elektra en heeft een aansluitpunt voor tv. Tevens is de opstal voorzien van een goed functionerende houtkachel.

Aanbouw bedrijfswoning Aladnaweg 9a
De aanbouw is met steen en houten staanders opgetrokken waarop de kap met asbestvrije golfplaten gedekt. De gevels zijn opgetrokken met steen en metalen damwandprofielplaten. De aanbouw is volledig geïsoleerd en in gebruik als kantoor, berging en werkplaats.

Ligboxenstal
De stal heeft een afmeting van 42,61m x 25,84m en opgetrokken met gegalvaniseerde spanten waarop de kap met geïsoleerde dakpanelen is gedekt met in de nok een lichtstraat. De kap is in 2017 geheel vernieuwd. De gevels zijn met spouwmuren opgetrokken met ruime opening met windbreekgaas.
De betonroostervloer is reeds vervangen waarop een mestrobot. Onder de betonroosters en een deel van de boxen is 600 m3 aan mestopslag aanwezig.
De 2+2-rijige stal is voorzien van 104 verhoogde zwevende boxen met zelfreinigde koematten. Aan de voergang een zelfsluitend voerhek met 75 vreetplaatsen en een voeraanschuifrobot. Aan de voorzijde is het tanklokaal met een eigen melkkoeltank van 12.000 liter, buitenkoeler, warmteterugwinninginstallatie en buizenkoeler.

Via het tanklokaal is toegang tot de technische ruimte voor de drie jaar jonge GEA melkrobot (MIone) met twee melkboxen. De voormalige melkstal is omgebouwd tot afkalfstal op stro met zelfsluitend voerhek en een
4-stands separatiestal. Naast de twee krachtvoerboxen zijn er klimaatregelende ventilatoren in de stal aanwezig.

Jongveeschuur:
De schuur is in 2003 gerenoveerd voor het houden van 38 stuks jongvee van 3 maand tot 1 jaar. De schuur heeft een afmeting van 13,60m x 11,50m en is met spouwmuren en houten gebintwerk op stalen staanders opgetrokken waarop de ronde sporenkap met pannen is gedekt.
Aan de centrale voergang aan een zijde volledig betonroostervloer voor jongvee en een zijde betonroostervloer met verhoogde zwevende boxen en volledig met zelfsluitend voerhek.
Onder de roostervloer een mixbare mestkelder voor 80 m³ mest.

Aanpandig de jongveeschuur is een autogarage/berging.

Werktuigberging/kalverenstal:
De werktuigberging heeft een afmeting van 40,5m x 15m en is met gegalvaniseerde stalen spanten opgetrokken waarop de gordingkap met asbestcementvrije golfplaten is gedekt. De gevels zijn met metalen damwandprofielplaten bekleed. De vloer bestaat uit betonklinkers en betonroosters.

Een deel van de werktuigberging is ingericht en in gebruik als jongveestal voor mogelijk 24 kalveren op stro, waaronder een mestkelder met stro-rooster voor 50 m³ mest. De stal is voorzien van voerbuizen en kalverendrinkautomaat.

Voorzieningen:
Op het erf staan diverse voersilo’s met een opslagcapaciteit van 3, 4 en 8 ton.

Het mestbassin is aangelegd in 2016 en heeft een opslagcapaciteit van 3.200 m³. De mestpomp kan in ± 2 uur de ligboxenstal leeg pompen middels een leidingsysteem in het mestbassin. Er zijn diverse mixpunten en twee zuigpunten, waarvan een put bestaande uit betonringen. De grondwal is met antiworteldoek afgedekt en is het bassin afgeschermd met metalen hekwerk.

De kuilvoeropslag bestaat uit:
- 3 kuilvoerplaten van 49m x 8,5m, gevloerd met betonklinkers
- 2 kuilvoerplaten van 35m x 8m, gevloerd met betonklinkers
- 1 sleufsilo van 49m x 8,5 m, gevloerd met stelconplaten en een betonnen keerwand van 90 cm
- 1 kuilvoerplaat 25m x 7m

Vaste mest wordt op een betonplaat met betonnen keerwanden opgeslagen. De afmetingen bedragen 10m x 5,6 m. De gier loopt in de mestkelder onder de kalverenhuisvesting in de werktuigberging.

Een dubbelwandige dieselolietank met mangat voor 5.000 liter brandstof.

De huiskavel kan kunstmatig worden beregend middels en 15 pk elektrische pomp aangesloten op diverse hydranten.

Nutsvoorzieningen
Het bedrijfscomplex is aangesloten op gas, water elektra, riool en glasvezel.
Beide bedrijfswoningen hebben een afzonderlijke aansluiting op glasvezel. Overige nutsvoorzieningen zitten op 1 meter zonder tussenmeters.
De eigen waterinstallatie zonder enig filter is enkel in gebruik voor schoonspuiten en sproeien van de tuin.

Landbouwgrond:
De huiskavel heeft een gebruiksoppervlakte van 15,15 hectare. De landbouwgrond wordt geëxploiteerd als grasland. De ontsluiting is goed via de bedrijfslocatie als rechtstreeks op de openbare weg (Aladnaweg). Op basis van de bodemkartering worden de gronden aangewezen als kalkloze zandgronden, zijnde beekeerdgronden, bestaande uit lemig fijn zand.
De huiskavel kan volledig kunstmatig worden beregend. Tevens is een deel van de huiskavel voorzien van een goed functionerende drainage.

Nabij de huiskavel liggen drie percelen grasland met een gebruiksoppervlakte van in totaal 4,56 hectare. De ontsluiting is goed op de openbare weg (Englandsdijk).
Op basis van de bodemkartering worden de gronden aangewezen als kalkloze zandgronden, zijnde beekeerdgronden, bestaande uit lemig fijn zand.

Op ± 1 kilometer van de bedrijfslocatie liggen twee percelen bouwland met een gebruiksoppervlakte van in totaal 3,63 hectare. De ontsluiting is goed op de openbare weg (Romienendiek en Pasopweg). Op basis van de bodemkartering worden de gronden aangewezen als dikke eerdgronden, zijnde hoge zwarte enkeerdgronden, bestaande uit leemarm en zwak lemig fijn zand en kalkloze zandgronden, zijnde beekeerdgronden, bestaande uit leemarm en zwak lemig fijn zand.

Op ± 2 kilometer van de bedrijfslocatie lig een perceel grasland met een oppervlakte van in totaal 3.68.20 hectare. De ontsluiting is goed op de openbare weg (Aladnaweg). Op basis van de bodemkartering worden de gronden aangewezen als Kalkloze zandgronden, zijnde vlakvaaggronden, bestaande uit leemarm en zwak lemig fijn zand.

Vergunningen:
In het kader van het huidige c.q. beoogde gebruik zijn de navolgende vergunningen aanwezig:
Omgevingsvergunning voor het houden van:
- 110 melk- en kalfskoeien ouder dan 2 jaar
- 77 stuks vrouwelijk jongvee tot 2 jaar
- Datum afgifte: 2 juni 2016

NB-vergunning:
- 110 melkkoeien
- 77 stuks vrouwelijk jongvee
- Datum afgifte: 01 oktober 2012

Zakelijke rechten:
Op de percelen kadastraal bekend gemeente Aalten, sectie M, nummers 403 en 404, sectie O, nummers 120 en 977, rusten een zakelijk recht als bedoeld in artikel 5, lid 3, onder b, van de Belemmeringenwet Privaatrecht, ten behoeve van Liander Infra N.V.

Vermogenrechten:
Bij het bedrijf worden 39,69 betalingsrechten aangeboden en bestaat de mogelijkheid melkveefosfaatrechten bij te kopen.
Algemeen Aanmelding In verkoop genomen Hoofdtype(n) Melkveehouderij Aantal ligboxen 104 Aantal jongvee plaatsen 77 Melksysteem Melkrobot Overdracht Status Beschikbaar Prijs op aanvraag Aanvaarding In overleg Oppervlakte Perceeloppervlakte 29 ha 33 a 90 ca Woonruimte Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Kadastrale gegevens Gemeente Aalten Sectie M Perceelnummer 403 Oppervlakte 6935 m² Kadastrale gegevens Gemeente Aalten Sectie M Perceelnummer 404 Oppervlakte 29885 m² Kadastrale gegevens Gemeente Aalten Sectie O Perceelnummer 54 Oppervlakte 9920 m² Kadastrale gegevens Gemeente Aalten Sectie O Perceelnummer 57 Oppervlakte 13660 m² Kadastrale gegevens Gemeente Aalten Sectie O Perceelnummer 81 Oppervlakte 27060 m² Kadastrale gegevens Gemeente Aalten Sectie O Perceelnummer 104 Oppervlakte 4570 m² Kadastrale gegevens Gemeente Aalten Sectie O Perceelnummer 119 Oppervlakte 1590 m² Kadastrale gegevens Gemeente Aalten Sectie O Perceelnummer 120 Oppervlakte 3390 m² Kadastrale gegevens Gemeente Aalten Sectie O Perceelnummer 167 Oppervlakte 2610 m² Kadastrale gegevens Gemeente Aalten Sectie O Perceelnummer 168 Oppervlakte 27390 m² Kadastrale gegevens Gemeente Aalten Sectie O Perceelnummer 121 Oppervlakte 1690 m² Kadastrale gegevens Gemeente Aalten Sectie O Perceelnummer 173 Oppervlakte 139380 m² Kadastrale gegevens Gemeente Aalten Sectie O Perceelnummer 977 Oppervlakte 20 m² Kadastrale gegevens Gemeente Aalten Sectie O Perceelnummer 978 Oppervlakte 25290 m²

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Neem contact met ons op

Vul hier uw contactgegevens in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring